Furude Project: Skullchukka'dan güncelleme

Skullchukka'dan güncelleme

|
31.05.2015
Hoşgeldiniz.
Uzun süredir beklemekteydiniz. 

Ancak,
Unutulmadınız. 

Yakın bir zamanda,
Önemli bir güncellemeyle tekrardan karşınıza çıkmayı umuyorum.

Sabrınız ve desteğiniz için teşekkürlerimi sunarım.

Skullchukka















































--------------------------------------

Tarih: 20 Şubat 2011
Son güncellememin üstünden neredeyse bir yıl geçmiş.

Merhabalar. Ben Furude Project'ten Skullchukka. Sitemiz yaklaşık 1-2 yıldır güncellenmiyor, bunun elbette ki farkındayım :) Sizlere bir açıklama borçlu olduğumun da farkındayım. Bu kadar geç kaldığım için kusuruma bakmayacağınızı en içten dileklerimle ummaktayım.

Şu sıralar üniversite ile boğuşuyorum. 2 bölüm birden okuduğum için kendime ayırabildiğim zaman gerçekten kısıtlı. Proje ismi altında geçen diğer kadro arkadaşlarım da şu sıralar bir hayli meşguller. Genel çeviri, koordinasyon ve siteyi de ben yaptığım için Proje olarak şu sıralar ara vermiş durumdayız. 
Ne zaman geri döneriz? Bunu söylemesi çok güç. Bildiğiniz gibi büyük projemiz olan Umineko görsel roman  Türkçe uyarlaması, haftasonlarında 2-3 saat oturup da çevirisini tamamlayabileceğim bir şey değil ne yazık ki. 

Ancak şunu belirtmek isterim ki, bu projeye başladığım zamanki hevesimi hala koruyorum. Umineko romanlarını hala aynı zevkle okuyor, hala aynı sevgiyle animelerini izlemeye devam ediyorum. Projeyi bırakmak gibi bir düşüncem yok.

Arada sırada yardım etmek isteyen arkadaşlardan mail alıyorum, yanıtım da genelde şu oluyor.
Bize yardım etmeyi düşündüğünüz için çok mutluyuz. Ancak ne yazık ki görsel roman çevirisi, anime çevirisi gibi birkaç çevirmen arasında kolaylıkla paylaşılacak bir şey değil. Lady (yardımcı çevirmen arkadaşım) ile çevirileri paylaşmak bile bir haftamızı aldı, kaldı ki bunu 2-3 kişiye daha dağıtabileyim. Bu çeviri bizim üstümüze yapılmış değil, o yüzden çevirmek gibi bir fikriniz varsa sizi durdurmak da bizim haddimize düşmez. Ancak bunun için gerekli izinleri almanızı (ingilizce çeviri grubundan mesela) ve projenizin bizimle bir ilişiği olmadığını duyurmanızı rica ediyoruz.

Elimden geldiğince siteyi düzeltmeye çalışacağım. Eğer bozuk resim / linkler gözünüze çarparsa, bunları bana bildirirseniz sevinirim. ^^

Siteye yeni gelen arkadaşlarım, hoşgeldiniz. Higurashi & Umineko ile gerekli bütün bilgilere menüler sayesinde ulaşabilirsiniz. 

Eski takipçilerimiz, bizlere destek olduğunuz için sizlere can-ı gönülden müteşekkiriz.
Lütfen uzun süreden sonra geri dönüşünüze hediye olarak bu güncellemeyi kabul ediniz.

43 yorum:

junmisugi84 dedi ki...

Tekrar hoşgeldiniz. ^^

Skullchukka dedi ki...

Saolun hoşbuldum. Bazı linkleri örümcek ağları kaplamış, ben de onları temizleyeyim dedim. Bildiğiniz gibi cadılar örümcekleri hiç sevmezler.

junmisugi84 dedi ki...

Aynen. xD İyi etmişsiniz. ^^ Gerçi ben kırık linke rastlamamıştım hiç. (Demek ki siteyi yeterince gezmemişim. :P Shame on me. :P)

Adsız dedi ki...

Ah keşke bir güncel gelse. Bir yüzümüz gülse , içimizi bir heyecan kaplasa şu sıcak yaz günlerinde.Ne güzel olurdu...

Adsız dedi ki...

Bu arada proje neden devam etmiyor? İptal mi oldu?

Adsız dedi ki...

nerdeyse 6 ay oldu ama görsel romanda hiç bir ilerleme yok ?

Adsız dedi ki...

chiru görsel romanalrı az satış yaptığından animeside iptal olmuş diye duydum. ama yaz-sonbahar yeni bir ova geliyormuş higurashi no naku koro ni kira diye ekip değişikliği olmuş birde umarım güzelim no naku koro ni ecchi malzemesi olmaz...

Adsız dedi ki...

Buraya göz atan sorumu cevaplasa bari,HnNKn Kira DVD'mi olacak yoksa bildiğin OVA'mı?

Ha bir de ilk VN'yi burda okumuştum,hatta baa sesli kahkalar bile attırmıştı bu VN ama projesi durmuş anlaşılan..( Valla sizi suçlamıyorum sizden başka bu çeviriyi yapacak 'Ningen' çıkmadı karşımıza..)

AreaOfEffect dedi ki...

OVA'lar zaten tv'e falan geçmeden yalnızca DVD / Bluray olarak satışa sunulan şeyler değil miydi? Bildiğim Kira yalnızca disk olarak satışa sunulacak.

Kira umarım ecchi malzemesi olmaza ben de katılıyorum ama malesef öyle olacak herhalde.

Projenin çeviri kısmıyla pek alakalı değilim ama diyebileceğim şey, proje aslında durmadı; uzun bir süredir siteye bir güncelleme yapılmamasına rağmen. Arkaplanda ama ilerleme vardı.

AreaOfEffect dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AreaOfEffect dedi ki...

Bu duraksamadan ne zaman çıkılır, yeni bir güncelleme ne zaman yapılır hiç bilmiyorum ama, bu projenin komple durup / bırakılacağını sanmıyorum.

Edit: Typo

Adsız dedi ki...

Ah.. ah... Hala bu anime serisine nasıl başladığımı hatırlıyorum.
Bir grubun müzik klibini izleyecektim,ta ki Labmdadelta'nın suratını görene kadar.Sonra çekti dikkatimi ( meğersem AMV imiş).İzledim başlamaya,etkilemek ne kelime şoke etti.Sonra başla araştırmaya...Önce Higurashi,sonra da Umineko ve halen takipçisiyim^^ ( Thanks Dope)

Adsız dedi ki...

21 Temmuz'da çıkmış olan Higurashi no Naku Koro ni ^nin ilk bölümü çoktan internete düştü bile.

izlemek için;

http://www.youtube.com/watch?v=YVMIHNeU1Q0

Adsız dedi ki...

Site ölmüş sanki... Proje durdu mu acaba?

Adsız dedi ki...

Sanırım türkçe uzun bir görsel roman asla okuyamayacağız :)

Adsız dedi ki...

Aaah aah Türkiyede VN okuyan küçük kitle olarak ne hayaller kurmuştuk...

Adsız dedi ki...

selamlar öncelikle siyeniz le tanışalı çok olmadı ama yaptığınız projeler ve tanıtımlar çok güzel özelliklede benim gibi bir fan için chirunu türkçeye çevrilmesini büyük bir merakla bekliyorum ve higurashi... Kaku diye bir şey çıkacakmış galiba temmuzda (tm olarak bilmiyorum ama) neyse güncelleme varmı diye kontrol ediyorum ama bir hareketlenme yok şimdiye kadar sizinle canlı konuşmak isterdim ^^ umineko ve higurashi yi izleyen sanımım en dibimdeki 3 ilçede 2 kişiden biriyim (yni beni anlayan yok) :D neyse okuduysanız teşekkürler Üniversitede başarılar umarım güzel bir yer kazanırsınız projede ilerleme varmı söylerseniz sevinirim

AreaOfEffect dedi ki...

Selamlar. Keşke konuşsaydın, bu serileri genelde insanlar izleyip geçiyor böyle detaylı ilgilenen çok olmuyor.

Ah, çevirmenden ses çıksa ne hoş olurdu adam Hollanda'ya üniversiteye gitti, gidiş o gidiş :D

Benim de takip ettiğim çeviri blogları var deli oluyordum aylar boyunca bir güncelleme gelmiyor diye o yüzden anlayabiliyorum.

Adsız dedi ki...

üzgünüm uzun süre cevap gelmeyeceğini düşündüğüm için cevabınızı görmemişim neyse beni anlayan birinin olması çok güzel bu animeyi baştan sona abimle 3 kere daha izleyebilecek kadar seviyoruz youtubede chirunun ingilizcesi var ama ingilizcemiz de tutmuyo :D neyse verdiğiniz cevap için teşekkürler

Adsız dedi ki...

vay be nerdeyse iki yıldır her ay giriyorum buraya yeni yorumların yazılmış olması çok hoşuma gitti. Visual noveldan umudum yok zaten bu 2 yılda üniye girdim ielts'ye gircem yakında artık gerek kalmadı çeviriye ama en azından şu ipuçları falan tamamlansa. Neyse ben gelecek ay yine buraya uğrarım; umarım site dirilir. Yani biz hala burdayız hala higu-umi izliyoruz. Diriltin şu siteyi. İlla visual novele gerek yok ookamiyi yazın, kakuyu yazın, öylesine bi'şey yazın işte.

loykAd dedi ki...

Egemen sağda solda arkadaşlarıyla partiler yapıyor ya :P

AreaOfEffect dedi ki...

Aynen öyle :D

Adsız dedi ki...

Adammı ben Skulchukka'yı hep kız olarak hayal ettim :( ahaha.

Unknown dedi ki...

VISUAL NOVEL ÇEVİRİSİNDE FURUDEDEN İLERDEYİM ! SİTEYİ ZİYARET İÇİN ! http://altinruyasarkisi.tr.gg

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar size birşey soracağım. Bende bunu çevirmek istiyorum ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu sanırım nscript.dat veya arc.nsa yazanlardan birini değiştirmem lazım onları nasıl değiştirebilirim, bir program falan mı var? Cevap yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

AreaOfEffect dedi ki...

Nscript tools gibi bir isimde bir arşiv var nette, onun içinde bir tane decryptor vardı, nscript.dat'In şifresini çözüp, düzenlenebilen bir 0.txt oluşturuyor. arc.nsa da resimler var sadece.

Adsız dedi ki...

systools'dan SQL decryptor diye birşey indirdim bilmiyorum o mu...
Açtığımda servere bağlanma ile ilgili birşey diyor ne yapmam lağzım?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=677924972268040&set=a.119750471418829.17298.100001516307403&type=1&theater

Adsız dedi ki...

İsterseniz daha kolay olması açısından face üzerinden mesaj yazabilirsiniz...

Adsız dedi ki...

Hadi ya 5 dk nizi ayırın. Bitirince size de atarım hem site tamamlanmış olur?
Benim boş vaktim oluyor sayılır çeviririm hemen. Azıcık zaman ayırın...

Adsız dedi ki...

Yada boşverin. Manga çeviricem.

AreaOfEffect dedi ki...

Merhaba, mesajları yeni görüyorum (haliyle site benim değil, sahibi de ortalıkta yok.) Bulduğun araç çok alakasız bir şey. Manga çevirinde başarılar. İsteyen Skype'a ekleyebilir: furkan.omay

Adsız dedi ki...

:p Çokdan silmiştim zaten programı.Yine de hangi programa ihtiyacım olduğunu söylersen sevinirim. İkisini de çevirmeye çalışırım ve tek değilim zaten..
Skypea m olsaydı sana ulaşabilirdim belki ama hç kullanmadım yardımlarını buradan beklyorum ^^

Adsız dedi ki...

:/ Şansa bak, o kadar uzun süre bekledim takip ettim cevap gelmedi. Tam neyse bari dediğimde bakan biri çıktı :D Yine yardımcı olursan çok sevinirim, çünkü bilirsiniz ki VN yi okumanın havası bir başka :)

AreaOfEffect dedi ki...

Merhaba, Skype kullanmakta bir zorluk yok; Google'da arasan Türkçe çıkar hatta programa varsa eski msn adresinle bile giriş yapabilirsin. Bana aynı zamanda gmail hesabından kısaca Gtalk üzerinde de ulaşabilirsin, o da furkanomay ile başlıyor. Hiç biri olmaz diyorsan, facebook.com/AreaOfEffect ama orada beni online görmen şansın daha az.

Adsız dedi ki...

profil resminizde ne var?

Adsız dedi ki...

4 kişi var da

Adsız dedi ki...

Siz ne kıytırık adamlar çıktınız laa.

AreaOfEffect dedi ki...

Bence de, bir çeviri bu kadar uzamamalıydı. Benim çeviriyle bir alakam yok zaten.

mow dedi ki...

efsane geri dönmüş sonunda :)
merakla bekliyoruz

AreaOfEffect dedi ki...

Vay.

Unknown dedi ki...

Bu projeyi artık resmi olarak ölü sayabilir miyiz?

Sakaenan dedi ki...

Siteyi yeni buldum fakat en son güncelleme 2015'te olması üzdü keşke devam etseydi.

AreaOfEffect dedi ki...

Oha bu site hala ayaktaymış, linkler gitmiş tabi.

Yorum Gönder

Eleştirileriniz, yorumlarınız, önerileriniz bizim için önemli. Blogger'dan kaynaklanan yorum gönderememe sorunu olabilir. Bu durumda 2. bir kere yorum gönder'e tıklayınız.