Furude Project: When They Cry 3 - Umineko No Naku Koro ni - Tanıtım

When They Cry 3 - Umineko No Naku Koro ni - Tanıtım

|

____________________________________________________________________________________
Etrafına bakındı. Gül bahçesi, fırtınadan tanınmayacak duruma gelmişti. Kara bulutlar adanın üzerini bir örtüymüşçesine kapatıyordu. Hava ağırdı, ve adam kendisini hiç iyi hissetmiyordu.
Ancak bunların hiçbirisi önemli değildi. Bir an önce doktoru bulmalıydı. Tek şansı oydu çünkü! Kendisi ne yapabilirdi ki, yalnızca basit bir hizmetçiydi. Doktorun elinden belki... bir şey gelebilirdi.
Doktor, her zamanki uyuşukluğuyla olan bitenden habersiz kitabını okuyordu. Kapı aniden açıldı. Hizmetçi, kendisine hiç de yakışmayacak bir kabalıkla içeri girdi. Durumun acil olduğu göz bebeklerinden belli oluyordu. Hızlı adımlarla doktorun yanına geldi, eğilip kulağına bir şeyler fısıldadı.

Doktor şaşkınlığını bir an üzerinden atamadı, yeterince uyuşuk bir insandı ama yerinden kalkamamasının sebebi bu değildi. Aklı biraz sonra devreye girdi, bir doktor olarak yapması gerekeni yapmalıydı, hızlıca gül bahçesinin oraya koşuşturdu.

"... Bu... Bu da ne böyle?!"
Savaş sırasında sayısız insanı tedavi etmişti. Bacağı yerinde olmayanlar, bağırsaklarını ellerinde taşıyan insanlar, göğsünün yarısı yırtılmış cesetler görmüştü. Ancak bunu anlatmaya yetecek kelime yoktu...

Yerde yatan cesetlerin yüzleri yoktu... Hayır, onlara yüz bile denilemezdi. Sivri bir şeyle gözleri, burun delikleri, çeneleri parçalanmıştı. Dişleri olması gerektiği yerde değildi, ağız boşluğunda kafasından arta kalan etler sarkıyordu. Dili paramparçaydı, elmacık kemiklerinin 'kemik' bir kısmı kalmamıştı, sanki aç köpekler tarafından yenmişti, alınlarının başladığı yerde büyük yarıklar vardı. Havada inanılmaz ağır bir koku hakimdi... İşin en şaşırtıcı kısmı ise... Bunların hiç birisinin cesetlerin ölüm sebebi olmayışı idi.


Umineko no Naku Koro ni, 07th Expansion tarafından üretilen bir anime. Aynı isimi Visual Novel (Görsel Roman)'dan uyarlanmış, Japonya'da yok satmış bir klasik. Tarz olarak dedektiflik, paranoya, kurgu, gerilim, dram ve doğaüstücülüğe yakın. Higurashi no Naku Koro ni ile farklı bir konuyu işlese bile, aralarında bir kaç yerden bağı var. Bu bağı İpucu kısmında çözmeye çalışabilirsiniz.
Animeyi izlemek için Higurashi animesini izlemiş olmanız gerekli değil, ancak öncelikle Higurashi'yi izleyip bitirirseniz, aradaki bağ açıklandığında Higurashi'den büyük spoilerlar yememiş olursunuz.

Şu an 1 sezon toplam 26 bölüm. 2. sezon muhtemelen 1.5 yıl sonra (2011-12) gelecektir. Animeyi izlemeden önce ünvan çeviri notlarına bakmanızı tavsiye ederim. Çeşitli Umineko videolarını da buradan izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Eleştirileriniz, yorumlarınız, önerileriniz bizim için önemli. Blogger'dan kaynaklanan yorum gönderememe sorunu olabilir. Bu durumda 2. bir kere yorum gönder'e tıklayınız.