Furude Project: Hikâye - Giriş [When They Cry 3]

Hikâye - Giriş [When They Cry 3]

|

Hikayemiz 1986 yılının ekim ayında Rokkenjima adasında başlıyor. Rokkenjima adası, Ushiromiya aile reisi Kinzo'nun, 1923 depreminden sonra elde ettiği altınlar sayesinde aldığı özel bir ada. Rivayete göre Altın Cadı Beatrice, Kinzo'ya bütün bu altınları onun ruhuna karşılık olarak vermiş.
Son günlerini geçiren Kinzo, dört evladını ve onların ailelerini son bir kez görmek için bir toplantı düzenler. Ancak aile adaya vardığında, Kinzo 'Çalışma Odası' denilen özel odasından hiç çıkmaz. Aile üyeleriyle görüşmeyi reddeder, yemek yemek için bile odasından çıkmaz, sürekli "Aah.... Beatrice... Gülümsemeni son bir kez daha görmek istiyorum..." diyip durur.


Her Ekim ayındaki gibi Japonya'nın o bölgesinde yine tayfun zamanıdır. Uyarısız gelen tayfun adaya ulaşımı bir kaç günlüğüne kesmiş, ziyarete gelen aile için özenle hazırlanan gül bahçesini de paramparça etmiştir. Kötü havanın da etkisiyle Kinzo'nun dört çocuğu hoş olmayan bir tartışmaya girerler; miras. Akbabalar gibi babasının ölmek üzere olan vücudunun üstünden kimin neyi alınacağı tartışılırken, bir mektup çıkagelir.


Üzerinde Ushiromiya aile reisinin mührü olan mektup Beatrice tarafından imzalanmıştır. Mektupta Kinzo'nun kendisiyle olan sözleşmeyi bozduğunu, bütün altının ve faiz olarak altın tarafından yapılan her şeyin geri alınacağı yazar. Bunu önlemenin tek yolu ise Beatrice'nin portresinin altında yatan kitabeyi çözmektir. Nereden geldiği belli olmayan mektup dört kardeşi bir anda çılgına çevirir. Gece yarısına kadar tartışılır. Adada 19.cu bir kişinin olup olmadığı sorusu pek çok kişiyi yer bitirir.


Sabah olduğunda amaçları tartışmaya devam edip babalarına danışmaktır, ancak işler hiç de beklendiği gibi gitmez... Altı kişinin cesedi yüzleri parçalanmış olarak gül bahçesindeki bir kulübede bulunur, Kinzo da Çalışma Odası'ndan gizemli bir biçimde kaybolmuştur. Çeşitli odalarda ayinlerde kullanıldığına inanılan kana benzer bir maddeyle çizilmiş şekiller bulunur, yemek odasında ise etraf kana bulanmıştır.

Bütün bu cinayetler bir cadının işi mi? Adada gerçekten 19.cu bir kişi var mıydı? Yoksa katil hizmetkârlar ile aile üyelerinin oluşturduğu 18'den biri mi? Tek bir katil mi var, birden çok mu? Peki katilin amacı ne? Aile zenginliğini ele geçirmek mi yoksa başka bir şey mi...?

4 yorum:

Unde®minE dedi ki...

Şu resme bayılmıştım, burada görmek harika oldu, hep bu sayfadayım artık, teşekkürler ^^

Skullchukka dedi ki...

Çok ciciler değil mi ^^

Unde®minE dedi ki...

Yiyesim geliyor ağızlara falan bak ^^

Ege dedi ki...

Bunun türkçe altyazılısını indirmeden, internet üzerinden izleyecebileceğimiz bir site var mı ??

Yorum Gönder

Eleştirileriniz, yorumlarınız, önerileriniz bizim için önemli. Blogger'dan kaynaklanan yorum gönderememe sorunu olabilir. Bu durumda 2. bir kere yorum gönder'e tıklayınız.